Assistent-accountant

“Wat een fantastisch advies, bedankt!” Met een glimlach hang je de telefoon op. Glunderend vertel je je collega wat jouw klant net tegen je zei. Je klant had in eerste instantie zelf een constructie voor een belangrijk vraagstuk bedacht. Maar toen jij en je collega zich erover bogen, kwamen jullie tot de échte oplossing. Na jouw heldere uitleg was de klant direct overtuigd, en inmiddels dus helemaal enthousiast. Dit is wat je wilt: jouw klanten, of het nu een eenmanszaak of een multinational is, van begin tot eind gericht adviseren en daarmee direct invloed uitoefenen. En dat is precies wat je nu dagelijks mag doen.

Het afgelopen jaar is snel voorbijgegaan. Als je terugkijkt op de stappen die je hebt gezet, ben je nog elke dag blij met je keuze om senior assistent accountant te worden bij Swart&co Accountants. Je wilde je blijven ontwikkelen in het accountancy-vak, maar dan wel in de volle breedte. En precies dát is wat je nu doet, en ook nog in een fantastisch team.

Past het bij jou om te adviseren, samen te werken en een duurzame relatie met onze klanten op te bouwen? Ben jij de ervaren auditor die ons controleteam bij wettelijke en vrijwillige controles komt versterken? En wil jij veel vrijheid en verantwoordelijkheid in je takenpakket en klantenportefeuille? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees snel verder voor meer informatie.

Als senior assistent accountant signaleer en rapporteer je knelpunten in de AO/IB vanuit controlewerkzaamheden. Met jouw kwaliteitsgerichte instelling en passende adviezen weet je klanten verder te helpen.

Over de functie

 • Jij wilt jezelf graag blijven ontwikkelen. Afhankelijk van de opdracht, zorg je als een soort
  ‘meewerkend voorman’ dat alle assistenten op ‘jouw project’ hun werk volgens dezelfde hoogwaardige kwaliteitsnormen kunnen uitvoeren. Je zorgt voor een correcte planning van de (controle)werkzaamheden en bewaakt budgetten, maakt risico-inventarisaties en coacht collega’s waar nodig;
 • Je bent sparringpartner voor de registeraccountants/partners en hebt de ambitie om op termijn zelf partner te worden. Kortom: jij wilt écht verder in de accountancy;
 • Het controleren en samenstellen van jaarcijfers, het geven van financieel advies, het maken van periodieke rapportages of adviseren op het gebied van belastingen… Jij kunt het allemaal uitvoeren en aansturen of weet de juiste hulpbronnen aan te boren;
 • Vanzelfsprekend kun je snel schakelen, verbanden zien en kun je feilloos problemen aan oplossingen koppelen. Klantcontact vind je prettig, want het helpt je de dienstverlening en klanttevredenheid op het gewenste niveau te houden. En op deze manier bouw je de samenwerking met de klanten van Swart&co Accountants verder uit. Of het nu gaat om een eenmanszaak, een familiebedrijf of een multinational.

Waar ga je werken?

Swart&co Accountants bestaat sinds 1925 en is daarmee een van de oudste accountantskantoren van Amstelveen. Wij bedienen een uitgebreide en diverse cliëntenkring, van multinational tot particulier. We helpen onze cliënten op het terrein van accountancy, financiële administratie, belastingadvies, salarisadministratie en financieel advies. Met ons team van ongeveer 20 medewerkers zetten wij ons bovendien in voor diverse goede doelen. Dat doen we in de vorm van sponsoring en het kosteloos verrichten van accountancy-werkzaamheden.

Wat vragen we van jou?

 • Ben jij gefocust op kwaliteit en heb je een professionele instelling?
 • Heb jij een HBO- of WO-opleiding accountancy/bedrijfseconomie afgerond?
 • Ben jij flexibel en heb je een hands-on-mentaliteit?
 • Heb jij minimaal 5 jaar ervaring in de controlepraktijk?
 • Ben jij zelfstandig, communicatief vaardig en kun jij goed samenwerken?

Ja? Reageer dan direct!

Wat krijg je van ons?

 • Een marktconform salaris afhankelijk van je kennis en ervaring;
 • Een team van ongeveer 20 tevreden collega’s binnen een informele organisatie met korte lijnen en zonder stroperige procedures;
 • Een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden;
 • Een goede balans tussen werk en privé;
 • Swart&co Accountants werkt graag mee aan jouw persoonlijke en professionele ambities;
 • Geen ratrace-cultuur, maar gewoon een fijne werkomgeving.

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Wacht dan niet te lang met solliciteren en grijp deze baan voordat een ander ermee vandoor gaat.

Reageer dan direct!

Solliciteren is erg eenvoudig: in drie kleine stappen is het al gebeurd:

 1. Ga naar het formulier
 2. Vul je gegevens in en upload je cv.
 3. Klik op verzenden.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Khalid el Alaoui op telefoonnummer 020-5456121.