Belastingadvies Amstelveen

Belastingadvies Amstelveen

Belastingadvies nodig inzake uw particuliere of zakelijke belastingaangifte? Met belastingadvies voorkomt u dat u meer belasting betaalt dan nodig is. Onze belastingadviseurs helpen u graag met al uw fiscale vraagstukken. Ook kunt u uw belastingaangifte door ons laten uitvoeren.

Gecertificeerde belastingadviseur

Bij Swart&co hebben onze belastingadviseurs de juiste certificaten om u te voorzien van deskundig belastingadvies. Bij Swart&co helpen wij al decennia lang ondernemers en personen met de financiële administratie. We hebben de meest uiteenlopende ontwikkelingen zien komen en gaan en kunnen u hierdoor optimaal adviseren. Dit maakt ons experts in fiscale (en financiële) procesvoering. Zo weet u zeker dat uw belastingaangifte in goede handen is.

Voor ondernemers, particulieren & rechtspersonen

Bij Swart&co werken wij al jaren voor rechtspersonen (BV, NV, vereniging, stichting, etc). Bent u ondernemer in de inkomstenbelasting of particulier? In alle gevallen hebben wij de ervaring om u te helpen.

Waar wij u bij helpen

Er zijn verschillende soorten belastingen voor ondernemers en particulieren waarmee wij u kunnen helpen:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting/ICP
  • Loonheffingen
  • Schenk -en erfbelasting
  • Fiscale planning en optimalisatie
  • Procesvoering: bezwaar- en beroepsschriften

Inkomstenbelasting

Wilt u 100% zeker zijn dat uw inkomstenbelasting correct wordt aangegeven en voorkomen dat u teveel betaalt? Onze adviseurs helpen u met het opstellen en indienen van uw persoonlijke inkomstenbelasting. Hierdoor is uw aangifte altijd optimaal ingevuld. Op zoek naar een inkomstenbelasting adviseur om uw aangifte inkomstenbelasting uit te besteden? Neem nu contact op voor meer informatie.

Zakelijk belastingadvies 

Ook uw onderneming (eenmanszaak, Vof e.d.) moet belasting afdragen. Bij Swart&co helpen we u om uw belastingaangiften tijdig en correct in te vullen. Hiermee voorkomt u dat u meer betaalt dan nodig is en eventuele boetes.

Dividendbelasting

Dividendbelasting is een vorm van belasting waarop ogenschijnlijk niet veel valt te sturen, echter in combinatie met inkomsten- en vennootschapsbelasting is het een derde pijler van de fiscale planning. Uiteraard leggen wij u wel graag uit hoe het werkt. Indien u hier vragen over hebt kunnen we u helpen met de aangifte.

Vennootschapsbelasting

Heeft u een BV, NV, etc. en heeft u hulp nodig met invullen van de aangifte vennootschapsbelasting? Onze belastingadviseurs assisteren u graag bij het tijdig indienen van een juiste aangifte. Met een passend belastingadvies inzake uw aangifte vennootschapsbelasting weet u zeker dat potentiële fiscale voordelen maximaal benut worden.

Omzetbelasting/ICP

Het bestaan van verschillende vrijstellingen, samenloopregelingen en tarieven maakt de wet OB complex. Wij kunnen voor u de omzetbelastingaangifte regelen. Dit scheelt u als ondernemer een hoop onnodige stress & tijdsdruk. Neem gerust contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.

Loonheffingen

Als werkgever betaalt u belasting over het loon van uw werknemers in de vorm van ‘loonheffingen’. Zeker voor grote organisaties gaat dit om een behoorlijk bedrag. Wij raden dan ook sterk aan uw salarisadministratie welke uitmond in o.a. de aangifte loonheffing door een professional te laten uitvoeren. Hierdoor weet u zeker dat deze extra loonkosten niet hoger uitvallen dan nodig is.

Schenk- en erfbelasting

Wilt u een geldbedrag of vaste activa (auto, woning etc.) schenken of nalaten? In dat geval vereist de Nederlandse wet dat een deel van de waarde van de gift als belasting betaald wordt. Wij kunnen u adviseren over de regelgeving en voorwaarden op dit gebied en de uiteindelijke aangifte opstellen en indienen. Zodra u contact opneemt zal onze belastingadviseur u informeren over de mogelijkheden.

Fiscale planning en optimalisatie 

Particulier belastingadvies moet meer besparen dan dat het kost. Anders heeft het tenslotte geen nut. Daarnaast is belastingadvies ook belangrijk om simpelweg te weten waar je aan toe bent. Zo wordt het makkelijker om je privé uitgaven vooruit te plannen (bijvoorbeeld grote uitgaven als vakanties, woningen of auto’s). Bij Swart&co hebben wij de expertise en ervaring om u te assisteren bij het plannen de gestelde doelen te realiseren.

Bezwaar- en beroepsprocedures

Soms kan het voorkomen dat u teveel belasting moet betalen. In dat geval kan het nodig zijn om een bezwaar- of beroepsprocedure in te dienen. Bij Swart&co hebben we ruime ervaring met dit traject en kunnen wij u hierbij helpen en begeleiden. Dit zorgt ervoor dat u sterker in uw schoenen staat bij een eventueel misverstand tegenover de belastingdienst.

Uw fiscaal adviseur

Wanneer er meerdere belastingen van toepassing zijn kan het voordelig zijn een fiscale planning te maken. Voor particulieren gaat het hier bijvoorbeeld om het vinden van een optimale mix van loon- en inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Daarnaast kan de keuze van ondernemingsvorm (BV, Vof of eenmanszaak) grote verschillen in de fiscale behandeling tot gevolg hebben. Wij kunnen op basis van deze fiscale verschillen bij u aangeven wat voordeliger is. Voor BV’s kan een advies zijn om al dan niet een fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting aan te gaan, of om verschillende bedrijfsactiviteiten in andere BV’s onder te brengen.

Voor uw gemak

Belastingwetten veranderen continu. Wat extra hulp bij een belastingaangifte is daarom meestal geen overbodige luxe. De fiscale wereld kent geen geheimen voor de belastingadviseurs van Swart&co Accountants. Onze belastingadviseurs helpen u daarom graag deze regels toe te passen en het meest gunstige resultaat te behalen.

Kunt u ook wat extra hulp bij uw belastingaangifte gebruiken? Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie over ons belastingadvies op maat.