Belastingadvies Amstelveen

Belastingadvies nodig over uw particuliere of zakelijke belastingaangifte? Met belastingadvies voorkomt u dat u meer belasting betaalt dan nodig is. Onze belastingadviseurs helpen u graag met al uw fiscale vraagstukken. Ook kunt u uw belastingaangifte door ons laten uitvoeren.

Gecertificeerde belastingadviseur uit Amstelveen sinds 1925

Bij Swart&co hebben onze belastingadviseurs de juiste certificaten en opleiding (RA/AA) om u te voorzien van deskundig belastingadvies. Bij Swart&co helpen wij al bijna een decennium lang ondernemers en personen met de financiële administratie. We hebben de meest uiteenlopende ontwikkelingen zien komen en gaan en kunnen u hierdoor optimaal adviseren. Dit maakt ons experts in fiscale (en financiële) procesvoering op nationaal en internationaal niveau. Zo weet u zeker dat uw belastingaangifte in goede handen is.

Wij zijn gevestigd in Amstelveen en daardoor makkelijk bereikbaar vanuit de grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam etc.).

Belastingadvies voor ondernemers, particulieren & rechtspersonen

Bij Swart&co werken wij al jaren voor ondernemers (zakelijke klanten) en particulieren. In beide gevallen kunnen wij u helpen. Heeft u een NV of BV die als eigen rechtspersoon opereert? Ook dan hebben wij de ervaring om u goed te helpen.

Wij kunnen u helpen met verschillende soorten belastingen

Er zijn verschillende soorten belastingen voor ondernemers en particulieren waarmee wij u kunnen helpen:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • BTW/Omzetbelasting
  • Loonheffingen
  • Schenk -en erfbelasting
  • Fiscale planning en optimalisatie
  • Procesvoering: bezwaar- en beroepsschriften

Particulier belastingadvies / Belastingadviseur particulier

Particulier belastingadvies moet meer besparen dan dat het kost. Anders heeft het tenslotte geen nut. Daarnaast is belastingadvies ook belangrijk om simpelweg te weten waar je aan toe bent. Zo wordt het makkelijker om je privé uitgaven vooruit te plannen (bijvoorbeeld grote uitgaven als vakanties, woningen of auto’s). Bij Swart&co hebben wij de expertise en ervaring om dit te realiseren.

Aangifte inkomstenbelasting uitbesteden

Wilt u 100% zeker zijn dat uw inkomstenbelasting correct wordt doorgegeven en voorkomen dat u teveel betaalt? Onze adviseurs helpen u met het opstellen en indienen van uw persoonlijke inkomstenbelasting. Hierdoor is uw aangifte altijd optimaal ingevuld. Op zoek naar een inkomstenbelasting adviseur? Neem nu contact op voor meer informatie.

BTW terugvragen

Heeft u op persoonlijke rekening een product aangeschaft voor uw bedrijf? Dan kunt u uw BTW terugvragen. Swart&co houdt dit zowel zakelijk als privé bij en regelt het correct opstellen en indienen van de aangifte. Dit maakt het makkelijker en efficiënter om aangifte te doen. Aangezien veel ondernemers simpelweg niet de tijd hebben elk bonnetje zelf te verwerken kan dit onnodige BTW afdracht voorkomen.

Schenk- en erfbelasting

Wilt u een naaste een geldbedrag of vaste activa (auto, woning etc.) schenken of nalaten? In dat geval vereist de Nederlandse wet dat een deel van de waarde van de gift als belasting betaald wordt. Wij kunnen u adviseren over de regelgeving en voorwaarden op dit gebied en de uiteindelijke aangifte opstellen en indienen. Zodra u contact opneemt zal onze erfbelasting adviseur u informeren over de mogelijkheden.

Zakelijk belastingadvies / Zakelijk belastingadviseur

Ook uw onderneming zal als rechtpersoon belasting moeten afstaan. Bij Swart&co helpen we u om uw belastingen correct invult en voorkomt u dat u meer betaalt dan nodig is. Bovendien kunnen wij namens u de omzetbelasting regelen. Dit scheelt u als ondernemer een hoop onnodige stress & tijdsdruk.

Loonheffingen advies

Als werkgever betaalt u belasting over het loon van uw werknemers in de vorm van ‘loonheffingen’. Zeker voor grote organisaties gaat dit om een behoorlijk bedrag. Wij raden dan ook sterk aan uw aangifte door een professional te laten uitvoeren. Hierdoor weet u zeker dat deze extra loonkosten niet hoger uitvallen dan nodig is.

Vennootschapsbelasting

Bent u lid van een BV, NV of holding en heeft u hulp nodig met uw vennootschapsbelasting? In dat geval helpen onze belastingadviseurs u graag met het indienen van een optimale aangifte. Met een passend belastingadvies voor uw vennootschapsbelasting weet u zeker dat potentiële fiscale voordelen maximaal benut worden.

Dividendbelasting

Dividendbelasting is een vorm van belasting waarop niet valt te sturen en weinig advies over mogelijk is. Uiteraard leggen wij u wel graag uit hoe het werkt als hier vragen over zijn en kunnen we helpen met de aangifte.

Belastingadvies fiscale procesvoering (bezwaar- en beroepsprocedures)

Soms kan het voorkomen dat u teveel belasting moet betalen. In dat geval kan het nodig zijn om een bezwaar- of beroepsprocedure in te dienen. Bij Swart&co hebben we ruime ervaring met dit traject en kunnen wij u hierbij helpen en begeleiden. Dit zorgt ervoor dat u sterker in uw schoenen staat bij een eventueel misverstand tegenover de belastingdienst.

Fiscale planning en optimalisatie / Fiscaal adviseur

Wanneer er meerdere belastingen van toepassing zijn kan het voordelig zijn een fiscale planning te maken. Voor particulieren gaat het hier bijvoorbeeld om het vinden van een optimale mix van loon- en inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting en dividendbelasting. Daarnaast kan de keuze van ondernemingsvorm (BV, Vof of eenmanszaak) grote verschillen in de fiscale behandeling tot gevolg hebben. Wij kunnen o.b.v. deze fiscale verschillen bij u aangeven wat voordeliger is. Voor BV’s kan een advies zijn om al dan niet een FE aan te gaan, of om verschillende bedrijfsactiviteiten in andere BV’s onder te brengen.

Onze belastingadviseurs voor uw gemak

Belastingwetten veranderen continu. Wat extra hulp bij een belastingaangifte is daarom meestal geen overbodige luxe. De fiscale wereld kent geen geheimen voor de belastingadviseurs van Swart&co Accountants. Onze belastingadviseurs helpen u daarom graag deze regels toe te passen en het meest gunstige resultaat te behalen.

Kunt u ook wat extra hulp bij uw belastingaangifte gebruiken? Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie over ons belastingadvies op maat.