Adriaan Swart

Adriaan Swart

“Niet alleen de cijfers, maar de mensen en organisaties, dat is wat me interesseert.” Accountancy is Adriaan Swart met de paplepel ingegoten. Swarts grootvader is de naamgever van het accountantskantoor dat in 1925 werd opgericht. “Toch zou ik Swart&co niet het stempel familiebedrijf willen geven. Dat zou te beperkend werken. Aan professionaliteit moet je geen concessies doen.”

Als adviseur hecht Swart veel belang aan communicatie. “Het accountantsvak wordt als gevolg van regelgeving steeds formeler. De uitdaging is om met respect voor wet- en regelgeving goed advies te geven, gevraagd en ongevraagd, zonder daarbij je objectiviteit uit het oog te verliezen.” Swart: “Ik hecht niet alleen aan specialistische kennis, maar vind het ook belangrijk om breed geïnteresseerd en georiënteerd te zijn.”

La Dolce Vita! De passie voor Italië is groot. Niet zo groot als de liefde voor zijn vrouw en vier kinderen, maar woorden als ‘verliefd’ en ‘gek op’ worden in een adem genoemd met het Zuid-Europese land. Ontspanning inspireert en leidt ertoe dat Swart tot nieuwe inzichten komt. Door drie a vier keer per week hard te lopen maakt hij zijn hoofd leeg. Dat hij daarmee en passant de fysieke kenmerken van La Dolce Vita weet te voorkomen, is dan mooi meegenomen.