E-bike van de zaak

Url gekopiëerd!
E-bike van de zaak

Met een e-bike kun je betaalbaar, vrij eenvoudig grotere afstanden overbruggen. Recente ontwikkelingen, zoals de opkomst van thuiswerken en een grotere nadruk op individueel vervoer, dwingen ons om onze benadering van mobiliteit te heroverwegen.

E-bike van de zaak

Met een e-bike kun je vrij gemakkelijk langere afstanden afleggen en doordat deze betaalbaar is, is het een aantrekkelijk vervoersmiddel om aan je mobiliteitsbeleid toe te voegen. De ontwikkelingen van de laatste jaren, waarbij en meer wordt thuisgewerkt en vaker gebruik wordt gemaakt van individueel vervoer, zorgen ervoor dat we onze mobiliteit anders moeten inrichten. Wat zijn de voordelen van een e-bike van de zaak, voor je bedrijf en voor je medewerkers? Welke vormen van leasing zijn er en wat komt daar fiscaal bij kijken?

Hoe faciliteer je een e-bike?

Wanneer je een e-bike wil faciliteren, kun je dat op verschillende manieren doen. We vertellen je graag meer over de verschillende leasevormen en hun kenmerken.

Zakelijke leasefiets (‘fiets van de zaak’)

Met een zakelijk leasecontract, sluit de werkgever de lease en stelt de leasefiets ter beschikking aan de werknemer voor zakelijke ritten en/of woon-werk reizen. Zodra de leasefiets mee gaat naar huis, veronderstelt de fiscus privégebruik en betaalt de werknemer 7% bruto fiscale bijtelling over de vastgestelde consumentenadviesprijs van de leasefiets en de meegeleverde accessoires. De werknemer mag de e-bike onbeperkt privé gebruiken.

Het is een full operational leasecontract. Dus voor een vast bedrag per maand rijdt de werknemer een leasefiets inclusief verzekering, service- en onderhoudsbeurten, een vervangende fiets bij reparatiewerkzaamheden en pechhulp onderweg.

Private leasefiets

Als werkgever kun je ervoor kiezen om een private leasefiets te faciliteren aan de werknemers met personeelskorting in samenwerking met de leasemaatschappij. De werknemer sluit zelf een private leasecontract. De werknemer betaalt maandelijks een vast bedrag voor het leasen van een e-bike. Net zoals bij een private leasecontract voor de auto geldt ook bij een e-bike dat de contractant vooraf precies weet wat de maandelijkse kosten zijn en verder geen zorgen heeft over extra kosten voor verzekering, service- en onderhoudsbeurten, een vervangende fiets bij reparatie en pechhulp onderweg. De werknemer hoeft bij een private leasecontract geen bijtelling te betalen en werkgever kan de reiskostenvergoeding onbelast blijven vergoeden.

Lees hier meer over de e-bike van de zaak.

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp of heeft u andere vragen? Ik help u graag.
Pauline Bloemberg-Hirs
Partner