Deadline suppletieaangifte

Url gekopiëerd!
Deadline suppletieaangifte

Heeft uw bedrijf te weinig btw betaald over 2023? U bent in dat geval verplicht om de te weinig betaalde belasting door middel van een zogenoemde suppletieaangifte alsnog te voldoen. Zorg er dan voor dat u deze aangifte uiterlijk 31 maart 2024 heeft ingediend.

Anders moet er vanaf 1 april 2024 belastingrente worden betaald. Sinds 1 januari 2024 bedraagt de belastingrente 7,5%. Indien u wilt dat de suppletie geldt als een vrijwillige verbetering dan is het zeker belangrijk om zo snel mogelijk een suplletieaangifte in te dienen, zodra u weet dat uw bedrijf te weinig btw heeft betaald. Van vrijwillige verbetering is immers geen sprake meer zodra u kunt vermoeden dat de Belastingdienst al bekend is geworden met de te lage afdracht.

Wat is een suppletieaangifte?

Een suppletieaangifte is een aanvulling op de btw-aangifte die u indient als u te veel of te weinig omzetbelasting heeft betaald. Met een suppletieaangifte geeft u dus een correctie op de btw-aangifte door aan de Belastingdienst.

Belastingrente verschuldigd?

Heeft uw onderneming te weinig btw betaald? Dan is belastingrente verschuldigd vanaf de eerste dag na afloop van het kalender- of boekjaar waarop de btw betrekking heeft. U betaalt geen belastingrente als u het suppletieformulier instuurt binnen 3 maanden na afloop van het jaar waarin u de btw moest betalen, of de te weinig aangegeven btw binnen het jaar corrigeert. Bedragen tot € 1.000 mag u verrekenen in de eerstvolgende btw-aangifte. Maakt u gebruik van deze mogelijkheid, dan hoeft u geen suppletieaangifte te doen.

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp of heeft u andere vragen? Ik help u graag.
Pauline Bloemberg-Hirs
Partner