Subsidieregeling elektrisch rijden definitief

Particulieren komen vanaf 4 juni 2020 bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2000 euro. Zij kunnen vanaf 1 juli hun aanvraag indienen.

Het kabinet wil hiermee schoon vervoer stimuleren en op termijn toegankelijk maken voor iedereen.
Het kabinet heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat een elektrische auto voor veel meer mensen bereikbaar moet worden. Met deze regeling, bedoeld voor particulieren die een middenklasse personenauto rijden, nieuw of gebruikt, wordt schoon, elektrisch rijden steeds aantrekkelijker voor een brede groep. 

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de auto voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De 100% elektrische personenauto moet een actieradius hebben van minimaal 120 kilometer.

  • De catalogusprijs (oorspronkelijke nieuwprijs) is niet lager dan €12.000 en niet hoger dan €45.000.

  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

  • U moet de auto minimaal 3 jaar in bezit houden, Doet u dat niet dan moet een deel van de subsidie worden terug betaald.

Ook leaserijders kunnen subsidie aanvragen. Zij krijgen de subsidie per maand uitbetaald. Als zij het contract binnen 4 jaar beeindigen, stopt ook de subsidie.

Aanvragen vanaf 1 juli

Vanaf 4 juni kan iedereen informatie over de subsidie vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  Particulieren kunnen hun aanvraag vanaf 1 juli indienen, voor auto’s die zijn aangeschaft of geleased vanaf vandaag. De regeling loopt tot 2025

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp of heeft u andere vragen?
Ik help u graag.

Jos Vester