Vestigingsplaats organisator online kansspel

Voor de heffing van kansspelbelasting wordt een kansspel als binnenlands beschouwd indien het wordt gehouden door een lichaam met de vestigingsplaats in Nederland. Voor de beantwoording van de vraag of een kansspel binnenlands of buitenlands is, is niet van belang waar degene die gelegenheid geeft tot deelname aan het kansspel is gevestigd.

In een procedure over de heffing van kansspelbelasting stelde Hof Arnhem-Leeuwarden vast dat er twee rechtspersonen waren betrokken bij online pokertoernooien. Een rechtspersoon was gevestigd op Malta, de andere rechtspersoon op Man. Wie de houder van de kansspelen, dat wil zeggen de organisator daarvan was, werd uit de uitspraak niet duidelijk. De enkele omstandigheid dat een van de rechtspersonen de aanbieder van de pokertoernooien was, is onvoldoende om te oordelen dat deze rechtspersoon de houder daarvan is. De Hoge Raad heeft de procedure verwezen naar Hof Den Bosch voor verdere behandeling.

Deel deze pagina: