Verleend uitstel heeft invloed op verlengde navorderingstermijn

De reguliere termijn voor het opleggen van een navorderingsaanslag bedraagt vijf jaar. Deze termijn wordt verlengd met de duur van het voor het doen van aangifte verleende uitstel. Voor buitenlandse inkomsten en vermogensbestanddelen geldt een verlengde navorderingstermijn van twaalf jaar. Ook voor de verlengde navorderingstermijn geldt dat deze wordt verlengd met de periode van verleend uitstel voor het doen van aangifte. Volgens de Hoge Raad is het verschil tussen de verlengde en de reguliere navorderingstermijn beperkt tot het verschil in duur. Uit de tekst van de wet blijkt niet dat de periode van verleend uitstel voor het doen van aangifte bij de verlengde navorderingstermijn buiten beschouwing moet worden gelaten.

Deel deze pagina: