Wetsvoorstel verplicht elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst

Bij de Tweede Kamer is een wetsvoorstel in behandeling ter invoering van verplicht elektronisch berichtenverkeer met de Belastingdienst. Het wetsvoorstel brengt wijzigingen aan in de Algemene Wet inzake Rijksbelastingen en in enkele andere wetten. De staatssecretaris van Financiën heeft de nota naar aanleiding van het verslag betreffende dit wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.
Het wetsvoorstel voert niet vanaf de inwerkingtreding voor alle berichtenstromen de verplichting om dit elektronisch te doen in. In eerste instantie zullen veel uitzonderingen op de verplichting worden gemaakt. Voorlopig wordt voor iedere nieuwe verplicht digitale berichtenstroom een ingroeiperiode van een jaar gehanteerd. In die periode worden de berichten per post en elektronisch verzonden.

Deel deze pagina: