Aangifte vóór 15 april ingediend; bericht van fiscus vóór 1 juli

U heeft tot 1 mei de tijd om uw aangifte inkomstenbelasting 2014 in te dienen. Recent heeft de Belastingdienst aangegeven dat als u de aangifte vóór 15 april verzorgt u vóór 1 juli gegarandeerd een reactie krijgt. Hierdoor kunt u belastingrente voorkomen als u moet bijbetalen!

Betaling van belastingrente voorkomen

Waarom is die datum van 1 juli zo belangrijk? Deze datum is belangrijk omdat de Belastingdienst vanaf dat moment belastingrente kan gaan berekenen. Deze rente bedraagt nu 4%. Krijgt u vóór 1 juli bericht, dan hoeft u deze belastingrente niet te betalen als uit uw aangifte blijkt dat u nog belasting moet betalen. U kunt dat dus voorkomen door vóór 15 april uw aangifte inkomstenbelasting 2014 in te dienen. Dit kan anders zijn als de Belastingdienst afwijkt van uw aangifte en de aanslag pas na 1 juli oplegt.

Deel deze pagina: