Advies investeringsbeslissingen

Advies nodig over een investeringsbeslissing voor uw bedrijf? Onze ervaren accountants en fiscalisten denken met u mee over de beste route. Door juist nu of in een later stadium te investeren kunt u optimaal gebruik maken van de verschillende subsidieregels, bovendien minimaliseert u de fiscale gevolgen van een investering. Op deze pagina proberen we uw vraag direct al te beantwoorden. Echter blijft dit soort advies maatwerk. Neem dus gerust contact met ons op voor een advies op maat!

Advies aanvragen

Wel of niet investeren?

Dat is natuurlijk de eerste vraag. Hoewel investeringen belangrijk kunnen zijn om groei te realiseren kunnen ze ook financiële risico’s meebrengen. Idealiter gaat uw onderneming pas investeren op het moment dat er genoeg liquiditeit beschikbaar is om de initiële aanschafkosten te dekken. Dit houdt dus in dat een investering niet duurder kan zijn dan de liquide middelen. De praktijk is vaak lastiger, soms is een investering ook nodig om dit vermogen te doen groeien. Ook de terugverdientijd en haalbaarheid daarvan speelt een rol. Onze accountants denken graag met u mee over deze nuances.

Wel of geen nieuwe bedrijfsauto?

Zo komt regelmatig de vraag naar voren of bijvoorbeeld een nieuwe bedrijfsauto moet worden gekocht of geleased. De lease is doorgaans kostbaarder dan de koop (leasemaatschappij wil ook winst maken), echter het kan voorkomen dat de beschikbare liquiditeit ontbreekt, of elders in de vennootschap noodzakelijk is.

De terugverdientijd bepalen

Afschrijven is het verdelen van de aanschafkosten van een product over meerdere jaren .Dit geld in principe voor bezittingen. Bijvoorbeeld een auto die langzaam minder waard wordt.
Wanneer u een bezit aanschaft (dus investeert) wilt u weten hoeveel jaar het kost voordat de investering terugverdiend is zodat de afschrijvingen synchroon lopen met de terugverdientijd.

Waar kijk je dan naar?

  • Om je terugverdientijd uit te bepalen zijn er een aantal elementen waar altijd naar gekeken wordt:
  • Het hoogte investeringsbedrag
  • De verwachte extra opbrengsten dankzij de investering (of kostenbesparing)
  • De investeringsbelastingen/-subsidies
  • De kosten voor uw organisatie om dit project te draaien (loonkosten, administratie etc.)

Dit is natuurlijk een heel algemeen beeld. In de praktijk is elke investering anders. Onze financieel adviseurs denken hier graag over mee!

Fiscaal advies investeringen

Wellicht heeft u al de keus gemaakt te investeren. Ook dan kan een advies over uw investeringsbeslissing van waarde zijn! Een investering is namelijk vaak een groot bedrag waar mogelijk grote subsidies/belasting mee gemoeid is. Onze fiscale adviseurs kunnen met u meedenken om de investeringen mede fiscaal te optimaliseren door u te informeren over relevante wetgeving.

Swart&co: adviseur investeringsbeslissingen – sinds 1925

Bij Swart&co helpen we sinds 1925 ondernemers uit Amsterdam en daarbuiten met hun financiën. Vanuit ons kantoor in Amstelveen werkt ons ervaren team aan financiële vraagstukken in alle soorten en maten. Van investeringsbeslissingen tot salarisadministratie en boekhouding. Zo besparen onze klanten kostbare tijd en geld. Mogen wij u ook helpen? Neem dan contact op via de knop hieronder.

Advies aanvragen