Pauline Bloemberg-Hirs

Pauline Bloemberg-Hirs

“Accountant? Nee, dat nooit!” Pauline Bloemberg was er ooit stellig van overtuigd dat accountancy niets voor haar was. “Saai mannenwerk”, leek het haar. Sinds januari 2012 is ze partner.

Over de vraag wat Pauline het mooiste vindt aan haar vak, hoeft ze niet lang na te denken. “Het dynamische. Elke dag is anders, dat maakt het zo leuk.” vertelt Pauline. “Ook help ik graag klanten én collega’s. Soms worden de oren van mijn hoofd gevraagd door die laatste groep, dat vind ik helemaal niet erg”.

Binnen Swart&co is Pauline verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem. “Dingen stroomlijnen, problemen oplossen en organisatorische uitdagingen: daar word ik vrolijk van.”

Pauline is in 1992 bij Swart&co begonnen, bij de post. Bankafschriften, overschrijvingskaarten; ze heeft ze allemaal in haar handen gehad. Langzaamaan werkte ze zich op door ervaring en scholing. “Ik merkte dat ik het vak snap en dat ik er lol in heb. Dat gaf voor mij de doorslag om tóch aan de opleiding te beginnen”. Met succes: inmiddels is Pauline als één van de drie partners een onmisbare schakel in het geheel.

Buiten haar werk vindt Pauline uitdaging in sport. Ze heeft jarenlang het hockeyteam van haar dochter gecoacht en mag ook zelf graag met een stick op het veld staan. Wanneer ze geen trimhockey speelt, doet ze aan spinning en krachttraining.