Pauline Bloemberg-Hirs

Pauline Bloemberg-Hirs

“Accountant? Nee, dat nooit!” Pauline Bloemberg was er ooit stellig van overtuigd dat accountancy niets voor haar was. “Saai mannenwerk”, leek het haar. Sinds januari 2012 is ze partner.

Veel vrouwelijke collega’s komt Bloemberg niet tegen, maar ze merkt dat klanten het prettig vinden om met een vrouw samen te werken. “Ik ben tamelijk rechtlijnig en heb een groot aanpassingsvermogen, ik kan me goed inleven in de klant.” Bloemberg werkt veel in het veld. “Contact vind ik erg belangrijk. Ik geniet van mijn werk en dat straal ik waarschijnlijk ook uit.”

Bloemberg is in 1992 bij Swart&co begonnen. Langzaamaan werkte ze zich op door ervaring en scholing. “Ik ervaar het als een groot voordeel om bij de basis te beginnen. Ik ken het bedrijf van binnen en buiten. Het is een klein bedrijf, dat is erg prettig. Het is makkelijk communiceren en de lijnen zijn kort.”

Buiten haar werk om wordt Bloemberg uitgedaagd door karate. “Anderhalf uur lang ben je intensief bezig. Het is technisch een lastige sport; erg leuk!” Het is een echte gezinsactiviteit. Ze beoefent de sport samen met haar man en twee kinderen.