TVL terugbetalen? Dit zijn de opties

Een groot aantal ondernemers moet de tegemoetkomingen TVL (deels) terugbetalen. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden.

RVO bepaalt de definitieve subsidie aan de hand van de werkelijke omzetcijfers. Het blijkt dat een groot aantal ondernemers de tegemoetkomingen deels moeten gaan terugbetalen. Hiervoor bestaan ruime terugbetalingsmogelijkheden. Ook maatwerk in de vorm van een persoonlijke betalingsregeling is een optie.
Als een ondernemer het teveel betaalde voorschot niet ineens kan terugbetalen, kan hij een betalingsregeling aanvragen die het best bij hem past. Hij kan kiezen uit:

  • betaling in zes maandelijkse termijnen

  • betaling in twaalf maandelijkse termijnen

  • een persoonlijke betalingsregeling

TVL terugbetalen? Dit zijn de opties

Bij de laatste optie neemt RVO contact op met de aanvrager. Als een ondernemer over meerdere TVL-periodes de toelage moet terugbetalen, volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) elkaar op. Het is niet mogelijk om verschillende periodes met elkaar te verrekenen.

Op rvo.nl is een overzichtelijke pagina beschikbaar waar eenvouding online een betalingsregeling aangevraagd kan worden. Hiervoor is eHerkenning (eH3 of hoger) nodig. Ook staat hier meer algemene informatie over de TVL.

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp of heeft u andere vragen?
Ik help u graag.

Pauline Bloemberg-Hirs