Woning ten onrechte aangemerkt als ondernemingsvermogen vof

In het champignonkwekerij-arrest uit 2015 heeft de Hoge Raad geoordeeld dat een woning die eigendom is van de firmanten van een vof en die door de firmanten bewoond wordt, niet tot het ondernemingsvermogen van de vof gerekend kan worden. Er is geen sprake van gelijktijdig zakelijk en privégebruik door de vof van de woning.

Onder verwijzing naar het champignonkwekerij-arrest heeft Hof Arnhem-Leeuwarden geoordeeld dat een vof ten onrechte een woning, die is gebouwd in opdracht van de beide vennoten en eigendom is van de vennoten, tot het ondernemingsvermogen heeft gerekend. De vof hoeft geen omzetbelasting wegens privégebruik aan te geven, aangezien van privégebruik door de vof geen sprake is. Wel heeft de vof ten onrechte de omzetbelasting over de bouwkosten in aftrek gebracht.

Deel deze pagina: