Laag tarief voor speelhal

Op het verlenen van toegang tot attractieparken, speel- en siertuinen en andere voor vermaak en dagrecreatie ingerichte voorzieningen is het verlaagde tarief van de omzetbelasting van toepassing.

Volgens de rechtbank Zeeland-West-Brabant voldoet een speelhal aan de voorwaarden voor de toepassing van het lage tarief. De speelhal is een primair en permanent voor vermaak en dagrecreatie ingerichte voorziening. Er is sprake van een samenhangend geheel met als thema spellen.

De exploitant heft geen entree bij de toegang tot de speelhal. In plaats daarvan betalen spelers met een zogenaamde playcard per speelautomaat. Deze kaart kopen spelers van de exploitant. Dat is geen belemmering voor de toepassing van het lage tarief omdat ook sprake is “van toegang geven tot” in gevallen waarin niet voor de voorziening als geheel maar per onderdeel betaald wordt.

Deel deze pagina: