Waardedrukkende invloed UMTS-mast

WOZ

Wanneer iemand de door de gemeente vastgestelde woz van zijn woning bestrijdt, moet de gemeente aannemelijk maken dat de waarde niet te hoog is vastgesteld. Slaagt de gemeente daar niet in, dan is het aan de woningeigenaar om de door hem bepleite waarde te onderbouwen.

Volgens de eigenaar van een woning had de gemeente onvoldoende rekening gehouden met de waardedrukkende invloed van een nabijgelegen UMTS-mast. Onder verwijzing naar een uitspraak van Hof Amsterdam zou de waarde met 5% moeten worden verlaagd. De UMTS-mast stond op 40 meter van de woning. De aanwezigheid van een UMTS-mast had volgens de gemeente waardedrukkende invloed op een woning. Het zou enkel de groep potentiële kopers beperken. De rechtbank volgt de opvatting van de gemeente niet. Op een foto van de woning was te zien dat de mast ver boven het dak uitstak en prominent aanwezig was. De mast was 25 à 30 meter hoog. Een beperking van de groep van potentiële kopers is volgens de rechtbank wel degelijk een waardeverminderend effect.

Deel deze pagina: