Fabrikant maakte werkelijke CO2 uitstoot auto’s bekend

De CO2-uitstoot van auto’s is bepalend voor de hoogte van de bpm en voor het percentage van de bijtelling voor het privégebruik. Bpm is de belasting die bij de registratie van nieuwe auto’s betaald moet worden. Naar aanleiding van een bericht in de media, dat een autofabrikant de werkelijke verbruikscijfers heeft gepubliceerd, zijn Kamervragen gesteld. De vragen hebben betrekking op de belastinggevolgen van de invoering van een nieuwe methode om de uitstoot van auto’s te meten.

De wetgeving op het gebied van autobelastingen moet worden aangepast aan de invoering van die nieuwe meetmethode. Dat wordt een technische aanpassing omdat het niet de bedoeling van de wetswijziging is om de belastingopbrengst te verhogen. Het wetsvoorstel wordt nog dit jaar bij de Tweede Kamer ingediend.

Deel deze pagina: